Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه دیگر رسانه‌های خبرگزاری فارس، روزنامه خراسان گفت‌وگویی با دکتر «کتایون نجفی‌زاده» مدیرعامل انجمن اهدای عضو ایرانیان انجام داده است که بخش‌های مهم آن در ادامه آمده است.

فقط یک سوم خانواده‌های بیماران مرگ مغزی به اهدای عضو رضایت می‌دهند

- هر سال ۵ تا ۸ هزارنفر در کشور دچار مرگ مغزی می‎شوند که نیمی از آن‎ها قابلیت اهدای عضو دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

- این یعنی بیش از ۳ هزار فوت‎ شده مرگ مغزی داریم اما متاسفانه فقط خانواده‌های حدود هزار بیمار به اهدای عضو رضایت می‎دهند و دو هزار بیمار مرگ‎ مغزی دیگر، پس از ایست کامل قلب به خاک سپرده می‎شوند.

هر سال ۷ هزار عضو پیوندی و حیات‌بخش دفن می‌شوند!

- هر بیمار مرگ مغزی ۸ عضو قابل اهدا دارد؛ دو کلیه، دو ریه، کبد، قلب، روده و ‌لوزالمعده. این یعنی یک فرد مرگ مغزی می‎تواند به یک تا هشت بیمار، زندگی دوباره ببخشد.

- نسوج و بافت‎‌های بیمار مرگ مغزی هم می‎‌تواند یک تا ۵۳ نفر را از معلولیت نجات بدهد. اما با مرگ کامل دوهزار بیمار مرگ مغزی، حداقل هفت‌هزار عضو پیوندی و حیات‌بخش به زیر خاک می‎رود.

روزانه ۷ تا ۱۰ نفر از بیماران نیازمند عضو پیوندی فوت می‌شوند

- در کشور بیش از ۲۵ هزار بیمار نیازمند عضو پیوندی داریم که متاسفانه روزانه ۷ تا ۱۰ نفر آن‎ها می‎میرند؛ یعنی هرسال حدود ۳ هزار نفر.

- اگر از اعضای پیوندی نیمی از دوهزار فوتی مرگ مغزی زیرخاک‌رفته استفاده می‎شد، دیگر هیچ بیماری در صف دریافت عضو نبود.

مرگی که باید آن را باور کرد

- مهم‎ترین دلیل از بین رفتن اعضای پیوندی در کشور ما، کم ‎اطلاعی بسیاری از مردم درباره مرگ ‎مغزی است.

- با مرگ مغزی بیمار، تمام سلول‎ها و ساقه مغز تخریب می‎شود، با این حال به کمک تنفس مصنوعی، قلب می‎تواند همچنان تپش داشته باشد اما در بهترین شرایط، حداکثر طی دو هفته، تمام سلول‌های بدن می‎میرند.

حتی یک بیمار مرگ مغزی هم احیا نشده است

- بسیاری از خانواده ‎های بیماران مرگ‌مغزی آن را با کما اشتباه می‎گیرند و تصور می‎کنند عزیزشان به زندگی برمی‎‌گردد.

- از سال ۱۹۶۴ (۵۷ سال قبل) که مرگ‎ مغزی در جهان شناخته شد، تاکنون حتی یک مورد از این بیماران هم به زندگی برنگشته‎ است.

فقط یک درصد مرگ‎‌ها، مرگ مغزی است

- فقط یک درصد مرگ‎ها، مرگ مغزی است و ۹۹ درصد دیگر ناشی از توقف عملکرد قلب است.

- از دست دادن یک عزیز بسیار سخت و دردآور است، اما اگر به این فکر کنیم که عزیز ما جزو یک درصد افرادی است که با مرگ‎ مغزی از دنیا رفته است و مرگش می‎تواند به چندین نفر زندگی هدیه کند، باید این اتفاق را یک موهبت و فرصت بدانیم.

قهرمان‎‌سازی کنیم

- باید فرهنگ اهدای عضو را آن‎قدر ترویج کنیم که همه با آن آشنا باشند و لازم نباشد در صورت مواجهه با چنین شرایطی، تازه بخواهیم خانواده ‎ها را آگاه کنیم.

- همه باید بدانند مرگ‌مغزی بازگشت‎ پذیر نیست اما می‌‎تواند زندگی‎ بخش باشد.

- همه باید بدانند بیمار مرگ مغزی و خانواده او که تصمیم به اهدای عضو گرفته‌اند، قهرمان‎‌اند.
 
دو راه ساده برای دریافت کارت اهدای عضو

- هرچند در نهایت باید رضایت خانواده فرد فوت‌شده برای اهدای عضو اخذ شود اما دریافت کارت اهدای عضو یک فرهنگ‎سازی مهم در این مسیر است و نشان‎ دهنده رضایت قلبی خود فرد برای انجام این کار.

- چه خوب است که همه ما با شرکت در پویشی ملی، برای دریافت این کارت اقدام کنیم، با ثبت نام در سایت ehdacenter.ir یا ارسال کد ملی به سامانه ۳۴۳۲.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: مرگ مغزی اهدای عضو پیوند اعضا عضو پیوندی کارت اهدای عضو قهرمان سازی بیمار مرگ مغزی عضو پیوندی هزار بیمار اهدای عضو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۸۴۴۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجازات دریافت وجه اضافی از بیماران چیست؟

تخلف زیرمیزی پزشکان، به دریافت وجه مازاد بر تعرفه‌های قانونی از سوی برخی پزشکان در ازای ارائه خدمات درمانی، اطلاق می‌شود؛ این کار نه تنها غیرقانونی و غیراخلاقی است، بلکه مجازات‌های سنگینی نیز برای متخلفان در نظر گرفته شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، شهرنشینی مستلزم رعایت قوانین و قواعد شهری است و کارشناسان بر این باورند شهرنشینان هنگامی که به حقوق یکدیگر احترام بگذارند و به مسئولیت‌های خویش در برابر شهر و اجتماع عمل کنند، به «شهروند» ارتقا پیدا می‌کنند.

حقوق شهروندی نیز مجموعه حق‌هایی است که هر کدام از شهروندان از آن برخوردارند و باید توسط دیگر شهروندان و حاکمیت رعایت شود، حقوق شهروندی در ایران نیز مانند بسیاری از کشورها پذیرفته شده است که بارزترین و مهم‌ترین نمود آن قانون اساسی است که در اصول ۳۲، ۳۴، ۳۵، ۳۷، ۳۸ و ۳۹ به آن اشاره شده است.

یکی از موضوعات قابل توجه حقوق شهروندی، موضوع دریافت وجه اضافی پزشکان از بیماران (زیر میزی) است؛ پزشک نباید شروع به درمان و درمان بیمار را به دریافت مبلغ یا مبالغی فراتر از تعرفه پزشکی یا توافق آن دو در چارچوب قانون موکول نماید؛ واقعیت مسئله این است که در حال حاضر بنا به دلایل مختلفی قصور و تخلفات پزشکان و دست‌اندرکاران پزشکی در مبحث زیرمیزی افزایش پیدا کرده است.

اکنون این سوال مطرح می‌شود که مکانیسم حقوقی برای رسیدگی و بررسی این امور به چه نحوی است و با وجود تعیین تعرفه‌های قانونی در حوزه سلامت، راهکار قانونی برای رسیدگی به تخلفات دریافت وجه غیرقانونی (زیرمیزی) توسط پزشکان چیست.

طبق قانون، پزشکان موظف به ارائه خدمات مطابق با تعرفه‌های مصوب هستند و دریافت هرگونه وجهی مازاد بر تعرفه قانونی ممنوع بوده و تخلف محسوب می‌شود، چرا که این کار خلاف مصوبه و قانون نظام جمهوری اسلامی و حرام است، بنابراین از منظر حقوقی زیرمیزی پزشکان می‌تواند تحت عنوان «وصول و دریافت مال نامشروع» تلقی شود، این بزه از عناوین کلاهبرداری محسوب شده و مرتکب آن از یک سال تا هفت سال زندان محکومیت خواهد داشت.

طبق ماده ۱۰ و ۱۳ آئین نامه انتظامی رسیدگی به تخلفات صنفی و حرفه‌ای شاغلان حرفه‌های پزشکی و وابسته، شاغلان حرفه‌های پزشکی و وابسته مکلف هستند تعرفه‌های خدمات درمانی مصوب
ابلاغ شده از طرف وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را رعایت کنند و حق دریافت هیچ‌گونه وجه یا مالی از بیماران را علاوه بر وجوهی که توسط مسؤولان مؤسسه درمانی ذی‌ربط طبق مقررات دریافت می‌شود، ندارند.

طبق قانون، پزشکی که هر گونه وجه دریافت اضافی از بیماران (زیر میزی) داشته باشد، بار اول دو برابر پرداختی بیمار جریمه و توبیخ کتبی می‌شود، بار دوم پنج برابر پرداختی بیمار جریمه و پروانه مسئول فنی نیز لغو شده و بار سوم ۱۰ برابر پرداختی بیمار، پزشک مربوطه جریمه خواهد شد و پروانه مسئول فنی و حتی بیمارستان نیز باید لغو شود.

طبق قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان (مصوب ۲۱/۷/۱۳۹۸)، هر گونه دریافت وجه اضافی از بیماران (زیر میزی) از شیوه‌های غیرقانونی برای وصول هزینه خدمات به مشتریان به شمار می‌آید که این رفتار خلاف قانون، تخلف و جرم محسوب می‌شود و مستلزم تعقیب قانونی است.

وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی نیز با مکانیسم دیگری با این جرم برخورد می‌کند و زمانی که موردی مبنی بر تخلف پزشکان گزارش داشته باشند از طریق کمیسیون ماده ۱۱ در حوزه درمان طبق مقررات با آنها برخورد می‌شود و میزان پولی که بیش از تعرفه از بیمار دریافت شده به وی برگردانده خواهد شد، بنابراین در صورت مشاهده تخلف تعرفه‌ای، بیماران می‌توانند از طریق: ۱- مراجعه به سازمان نظام پزشکی و شکایت در دادسرای نظام‌پزشکی ۲- مراجعه به وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی و شکایت از پزشک متخلف در کمیسیون ماده یازده ۳- مراجعه به دادسرای عمومی و انقلاب و طرح شکایت کیفری، اقدام کنند.

کد خبر 748988

دیگر خبرها

  • نجات جان ۶ بیمار با اهدای اعضای بیمار ۴۴ ساله مشهدی
  • اهدای عضو بیمار مشهدی نجات‌ بخش جان ۶ بیمار
  • اعضای بیمار مرگ مغزی به ۶ نفر در مشهد اهدا شد
  • اهدای عضو بیمار مشهدی نجات‌بخش جان ۶ بیمار
  • بانوی ۶۱ ساله اردبیلی نجات بخش جان همنوعانش شد
  • کبد بیمار یزدی نجات بخش جان هم‌وطنی دیگر شد
  • مجازات دریافت وجه اضافی از بیماران چیست؟
  • ثبت ششمین اهدای عضو در استان یزد
  • اعضای بیمار مرگ مغزی در مشهد جان چهار نفر را نجات داد
  • بانوی دشتستانی ناجی چند بیمار نیازمند به عضو شد